Succes houdt veel mensen bezig. Het is niet eenvoudig te beschrijven en iedereen heeft er een eigen kijk op. Toch zijn er fundamentele elementen die succesvolle mensen verbinden. We zijn er vaak ons hele leven naar op zoek en realiseren ons soms veel te laat waar het allemaal werkelijk om draait.

Het Van Dale woordenboek geeft de volgende definitie:

Als je het aan ons vraagt is succes meer dan dit. Het is meer dan alleen een resultaat. Het is een gewoonte! En gewoontes kun je aanleren. Het is geen eenmalige prestatie maar juist een consequente manier van handelen.

Na veel onderzoek en jarenlange praktijkervaring met allerlei vormen van succes, heeft SalesSucces.com de ‘wiskundige formule’ voor succes vastgesteld:

De ‘verzameling van alle inspanningen’ betekent dat ons succes afhankelijk is van alles wat we doen, en hebben gedaan, om een bepaald doel te bereiken. Onderzoek toont aan dat 80% van ons resultaat afkomstig is van 20% van onze inspanningen. Veel mensen zijn hiervan bewust maar slechts enkelen weten goed de vinger te leggen op waar de overige inspanningen aan verloren gaan en waarom deze inspanning zo weinig resultaat opleveren. In het Waste vs. Success Model™ is te zien hoe onze vaardigheden hierbij een rol spelen.

Succes is grotendeels afhankelijk van je EQ.

Emotionele intelligentie is de mate waarin je:

  1. je eigen emoties begrijpt
  2. je emoties op een constructieve manier kan uiten
  3. de emoties van anderen beter leert begrijpen waardoor je relatie met hen verbeterd
  4. hierdoor tot betere keuzes komt
  5. uiteindelijk slimmer weet om te gaan met stress en lastige situaties

Download de white paper over de kracht van emotionele intelligentie hier!

Waste vs. Success Model