Flexibiliteit met ervaring!

Heeft u dringend iemand nodig voor korte tijd? Moet alles soepel blijven draaien als uw manager er even niet kan zijn? Of moet er juist een grote verandering plaatsvinden die beter door een externe begeleid kan worden? Een interim manager kan dé oplossing zijn!

Onze ruime ervaring in het aansturen van (grote) teams staat voor u ter beschikking. U bent verzekerd van een scherpe blik op de organisatie en een besluitvaardige aanpak. Een bijkomend voordeel is: vanaf dag 1 aan de slag!

Veranderprocessen

Een verandering is meestal al niet makkelijk. Laat staan dat er ook nog eens onpopulaire beslissingen genomen moeten worden. Bestaande managers zijn vaak emotioneel met het onderwerp en team verbonden en dat kan van invloed zijn op het moment dat moeilijke keuzes moeten worden gemaakt.

Met een menselijk oog maar ook met de juiste objectiviteit kan een interim manager sneller en adequater veranderingen doorvoeren. Hij staat iets verder van de materie en gaat doelgericht te werk. De relatie met de bestaande leidinggevende blijft altijd intact.

Nieuw team/afdeling

In een groeiende economie of een uitbreiding van activiteiten wil je soms snel en efficient de organisatie uitbreiden. Soms gaat het zelfs om een compleet nieuwe vestiging. Dit is vaak een onmogelijke taak om erbij te hebben als bestaande manager. Het zoeken naar een vaste invulling voor de rol van sales-, of teammanager duurt vaak (te) lang. Doorgroeien kan niet, want het team is daar nog niet geschikt voor.

Een interim manager zet snel en vakkundig een team neer, selecteert de juiste mensen en zorgt dat men zo snel mogelijk operationeel is. Hij is op de hoogte van de belangrijkste processen en weet welke vaardigheden de mensen nodig hebben om aan de slag te gaan. Hij draagt zorg voor de kwaliteit en geeft dan een soepel draaiend team over aan de vaste manager.

Tijdelijke vervanging

Soms moet je een manager een tijdje missen. In het geval van bijvoorbeeld zwangerschapsverlof, ziekte of een sabbatical.  Ook in de periode tussen twee vaste managers wil je natuurlijk niet dat het team te weinig aandacht en sturing krijgt. Het moet goed draaien en blijven presteren. 

Je wilt dan voor korte tijd een echte professional die vanaf dag 1 bijdraagt aan de resultaten van het team. Iemand die snel contact maakt en het team waar  nodig aanscherpt. Dit zorgt ervoor dat de (nieuwe) manager wanneer hij/zij (weer) begint het roer zonder moeite kan overnemen.